Подршка за пет пројекта и четири микробизниса

Mar 20 2024

Омладинска банка Дервента у сарадњи са Фондацијом „Мозаик“ и градом Дервента подржала је реализацију нових пет пројеката неформалних група младих у вриједности од 13.193 КМ и четири микробизниса на подручју града у вриједност од 8.000 КМ.

Замјеник градоначелника Синиша Јефтић истакао је задовољство укључивањем младих у мијењање слике града на боље.

“Честитам свим учесницима који су показатељ да смо покренули активизам код младих људи. Данас смо имали прилику да потпишемо и анекс за додатна средства за подршку микро – бизнисима“, казао је Јефтић изразивши захвалност свим друштвено -одговорним појединцима и предузећима који такође подржавају активност омладине на овај начин.

На првом јавном позиву у овој години средства су издвојена за пројекте “Моје прво планинарење”, “Обиљежимо јубилеј!”, “Дрес за првака”, “Инклузивна ОЦР трка у Дервенти” и  “Набавка спортске опреме за омладинске категорије КК Дервента”.

Са циљем побољшања положаја дјеце са потешкоћама у развоју и њихових породица биће реализован пројекат „Инклузивна ОЦР трка у Дервенти“ чији је носилац Тијана Бојанић.

“Моје колегинице дефектолози и ја препознале смо током свог рада са дјецом колико они уживају у тркама и физичким активностима и одатле се родила идеја за покретањем пројекта. Ова подршка много значи”,  казала је Бојанићева,

Подршку су добила и четири микробизниса “Салон љепоте са услугама масаже и шминкања”, “Фризерски салон”, “Лимитлес” и “Поклон Декор студио”.

“Ово је „Вјетар у леђа“ за покретање микро – бизниса. Већ десет година радим као фризер и сада сам скупила храброст да покренем свој бизнис, тако да ми ова подршка много значи, како вјерујем и свим другим малим подузетницима”, истакла је Мајана Цвијановић која је отворила фризерски салон.

Из Омладинске банке наглашавају да је још увијек отворен позив за нове чланове Одбора.

“Прије свега желим да изразим велико задовољство због све веће заинтересованости младих да учествују у унапређењу наше локалне заједнице и аплицирању за средства која одобравамо за њихове пројекте. У буџету је преостало 6.115 КМ, те позивамо све младе да се пријаве у сљедећем позиву који почиње 18. априла. Посебно смо срећни јер је све већи одазив и будућих младих предузетника”, истакла је чланица управе Омладинске банке Андреа Милановић.