Обиљежена крсна слава МУП-а Републике Српске

Nov 21 2023

Полагањем вијенаца испред спомен – обиљежја погинулим припадницима полиције у Одбрамбено – отаџбинском рату и парастосом, те славским обредом Полицијска станица Дервента данас је обиљежила крсну славу МУП-а РС Светог Архангела Михаила.

Командир Полицијске станице Миломир Балатуновић казао је да већ 28 година МУП обиљежава крсну славу, а тиме и дервентска Полицијска станица.

“На данашњи дан једижним дијелом срца и душе смо тужни, а другим дијелом радосни. Тужни смо што је у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату велики број припадника МУП-а дао своје животе, а медју њима десет припадника Полицијске станице Дервента. Срећни смо што већ 28 година у миру прослављамо своју крсну славу и све захваљујући људима који су у слибоду и мир уткали најсветије – свој живот”, казао је Балатуновић истичући да му је драго да слави прусуствују и чланови породица погинулих полицајаца, пензионисани припадници МУП-а, руководство Градске управе и други гости.

Градоначелник Милорад Симић је нагласио да са Полицијском станицом Дервента има успјешну сарадњу.

“Задовољство ми је сарађивати са овом групацијом људи и засигурно је једна од највећих тековина Републике Српске то што смо сачували полицију. Имамо врло добру сарадњу дуги низ година и надама се да сарадња може бити још успјешнија, увијек може више и боље”, рекао је Симић честитавши славу полицијским службеницима.

Он је додао да Градска управа подржава пројекте МУП-а попут видео надзора, а да се тренутно проводи уређење степеништа испред Полицијске станице.

На спомен-обиљежју у кругу Полицијске станице Дервента уписана су имена Миломира Лејића, Миомира Ружића, Милана Трњанца, Миодрага Милића, Петара Цвјетковића, Зорана Ђурића, Нинка Лукића, Надета Кузмановића, Весељка Љешића и Драге Нинковића, службеника страдалих у протеклом рату.