На Сабору више од 350 ловаца

Sep 11 2023

Такмичењем у гађању покретних мета и заједничким дружењем више од 350 ловаца у Појезни је Ловачко удружење „Мотајица“ отворило сезону лова на дивљач.

Гост 28. Сабора ловаца био је и градоначелник Милорад Симић који је свим члановима „Мотајице“ пожелио успјешан почетак ловне сезоне.

“Ловци су према мом мишљењу, чувари природе. То се посебно огледа у уништавању штеточина. Са удружењем имамо добру сарадњу, наравно подржавамо и финансијски њихов рад, а најважнија је свакако пружена рука и добра ријеч”, казао је градоначелник.

Предсједник Ловачке секције Појезна Миладин Алексић каже да је задовољан одзивом ловаца и гостију, наводећи да секција броји 40 чланова.

„Сабор је почео такмичењем у гађању летећих мета. Укупно је било 33 пуцача и сваке године се одржава на другом мјесту. Ми смо сваке 11. године домаћини сабора, јер имамо 11 секција у саставу удружења“, рекао је Алексић.

Предсједник Ловачког удружења „Мотајица“ Ненад Чечавац рекао је да ловци саборовањем настављају традицију својих предака и похвалио ловачку секцију Појезна на веома успјешној организацији 27. саборовања ловаца.