За изградњу и одржавање путева милион марака

Mar 21 2024

Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре са фирмом “Геокоп” за изградњу 28 путних праваца у 18 мјесних заједница на подручју града у износу од 824.386,68 КМ  и уговор о редовном одржавању путева и улица у текућој години у вриједности од 204.732,45 КМ.

Симић је казао да су ово средства из капиталног буџета за текућу годину, те изразио задовољство што се у Дервенти пуно ради.

„У току су радови на неколико инфраструктурних пројеката, за шта су средства издвојена из суфицита и буџета прошле године, а ријеч је о реконструкцији Улице краља Петра И, изградњи и санацији путне инфраструктуре на ширем подручју града. Када се све то сабере имамо уговрене радове који се реализују или су у фази завршетка у вриједности од 2.245,731 КМ“, истакао је Симић.

Градоначелник је додао да су отворене понуде за одабир извођача радова на проширењу капацитета вртића „Трол“, за шта су планирана средства из буџета од 910 хиљада КМ, те изразио наду да ће тај поступак бити завршен кроз седам дана.

„Ипак, то је скоро па милион марака, то је за наше 140 нове дјеце и надам се да ћемо тиме листе чекања смањити. Такође, ових дана очекујемо увођење у радове извођача на реконструкцији ОШ „Никола Тесла“, уговор вриједан 5,2 милиона КМ“, навео је Симић, додајући да је извођач радова добојска фирма „Прода монт“.

Симић је подсјетио да је у завршној фази и осињски водовод, укупан посао у износу од 4,2 милиона КМ, те да се ради и водовод у Вишњику за шта је већ извршена набавка материјала, док ће радове изводити општина Брод, јер пројеката обухвата мјештане обје локалне заједнице.