Дритенпрајсови поред привреде Дервенту промовишу и кроз картинг

Apr 01 2024

Градоначелник Дервенте Милорад Симић уприличио је пријем за четрнаестогодишњег Марка Дритенпрајса возача картинга, који је на првој трци ЦЕЕ шампионата у Италији освојио треће мјесто.

Породица Дритенпрајс је свој углед изградила у погледу производње у аутоиндустрији, а сада Дервенту испуњавају једним новим задовољством и поносом.

„Ова породица је један фантастичан спој, њемачког привредника и наше Дервенћанке, наших Дервенћана заправо, чија фирма запошљава значајан број радника, препознатљива је у свијету и проноси добар глас о Дервенти. Ово је један скроман гест подршке младом Марку и да кажемо да из Дервенте имамо представника и у новом спорту, картингу“,  рекао је градоначелник, те поручио Марку да се држи својих родитеља, јер су сву љубав, подршку и рад уложили за његову свијетлу будућност.

Дритенпрајсу, који ове сезоне планира возити 26 трка, слиједе трке у оквиру ЦЕЕ шампионата у Словачкој, Чешкој и Аустрији.

„Ове године ми је циљ и да што више напредујем и стичем што више искуства. Био је одличан осјећај подићи први међународни пехар, јер је награда резултат двододишњег труда. Сада смо у картингу, а циљ је Формула 4“, амбициозан је млади Дритенпрајс.

У љубави према картингу Марко ужива несебичну подршку својих родитеља, Томаса и Веронике.

„То је много скуп спорт, не само у смислу новца, него и стрпљења и времена. С обзиром да је Марко малољетан, пратимо га свуда, возимо на тренинге у Беч и мјеста гдје се одржавају трке. Његова љубав и труд у овом спорту су јако велики, а ми настојимо да будемо подршка“, рекла је мајка Вероника додавши да Марку сљедује упис у средњу школу, а према његовој жељи, то ће бити неки од смјерова из области ИТ сектора у Дервенти.

Наравно, подршка није изостала и од оца Томаса.

„Поносни смо Дервенћани и радо представљамо Дервенту, у смислу привреде, а тако и Марко у свијету спорта и заиста то радо чинимо и радо живимо овдје“, додали су Дритенпрајсови.