Донација Црвеног крста Центру “Будућност”; Подршка града раду Градске организације ЦК

May 16 2024

Представници Црвеног крста Републике Српске и Градске организације Црвеног крста Дервента  у оквиру Недјеље Црвеног крста уручили су данас ЈУ Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ нову постаљину и пакете хране.

Донацију су уручили Генерални секретар Црвеног крста Српске Рајко Лазић и секретар Градске организације Црвеног крста  Радислав Кујунџић.

Лазић је истакао да је Недјеља Црвеног крста прилика да се представе све активности које раде, коју улогу имају, али и да помогну.

„Црвени крст његује принципе хуманости и свом раду и фокусу увијек има човјека. Тако смо данас овдје у Центру „Будућност како би донирали конзервирану храну, постељину и одјевне предмете, а све да покажемо бригу о организацијама које у фокусу имају бригу о особама са посебним потребама, а „Будућност“ је једна од таквих установа“, казао је Лазић.

Директор Центра „Будућност“ Владан Поповић изразио је захвалност на овој донацији, додајући да имају континуирану сарадњу са Црвеним крстом од 1996. године.

“Ова донација ће нам добро доћи. Наша установа има 45 корисника, а дневни центар окупља 23 особе, док у радионицама запошљавају пет лица са инвалидитетом”, рекао је Поповић.

Поводом Недјеље Црвеног крста, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, уприличили су пријем и одржали радни састанак са Лазићем и Кујунџићем.

Кујунџић је рекао да је обиљежавање Недјеље Црвеног крста Градска управа подржала куповином 70 пакета хране за помоћ социјално угроженим.

Истакнуто је да је Градска управа увијек ту да подржи рад дервентског Црвеног крста, те да се из буџета годишње за рад ове организације издвоји  40 хиљада КМ, те додатних 12 хиљада за акције даривања крви.