Градоначелник уприличио пријем за шампиона Ђекића

Jun 27 2024

Градоначелник Милорад Симић уприличио је пријем за боксера Михајла Ђекића из Дервенте, који је са Боксерским клубом „Славија“ из Бањалуке освојио Боксерску лигу Србије, након што су у великом финалу били бољи од београдског “Радничког”.

Славија је славила са 10:4, а прве бодове за своју екипу остварио је Ђекић, који је једногласном одлуком судија савладао Бранислава Марковића.

„Ове сезоне смо освојили титулу Боксерске лиге Србије и могу рећи да сам поносан јер смо се послије 50 година вратили на трон и вратили трофеј у Бањалуку. Прва борба била је у категорији до 57 килограма и тај први меч је увијек онај који „пробија лед“, који треба да мотивише да сви из клуба изгурамо до краја и то се и десило и јако сам задовољан што сам то успио да изнесем за своје саборце“, рекао је Ђекић, додајући да је иза њега и наступ Европском првенству у Београду у априлу ове године.

Градоначелник је честитао на овом успјеху Ђекићу и пожелио срећу у наставку каријере, истакавши да ће град бити подршка у наредним изазовима.

„Драго ми је да је један Дервенћанин дио овог великог успјеха. Оно што овај успјех чини још већим, јесте да је Михајло и успјешан студент четврте године на Факултету техничких наука у Новом Саду. Ово је један вид подршке и мотив за даљи рад“, рекао је Симић.

Пријему са Ђекићем присуствовао је и његов тренер Славен Теофиловић из Боксерског клуба “Дервента”.

“Боксерски клуб у Дервенти дјелује готово 20 година и планирамо направити једну боксерску ревију за наше суграђане, сљедеће године и то на отвореном, како би што више приближили вај спорт нашим суграђанима. Михајло је један од многих који су из Дервенте наступали за наш братски клуб „Славију“, а под чијим окриљем ниже запажене успјехе, бори се у Србији и тренира”, рекао је Теофиловић додавши да је клуб изњедрио многе првотимце.