Градоначелник посјетио даваоце крви

Mar 28 2024

На првој овогoдишњој акцији добровољног даривања крви у Дервенти  се одазвало 169 добровољних давлаца а њих 112  је дало крв.

Градоначелник Милорад Симић посјетио је добровољне даваоце крви и изразио захвалност свим хуманим људима који се редовно одазову овој акцији и покажу свој гест хуманости.

“Ми смо ту да финансијски подржимо овакве акције, јер смо свјесни да су добровољни даваоци хероји овог времена. Када видите младе, те људе који су спреми три пута годишње да се одазову овој акцији, онда морате да им искажете поштовање. Град је ту да увијек поџи ову активност и та подршка неће изостати и убудуће”, рекао је Симић.

Секретар Црвеног крста Дервента Радислав Кујунџић подсјетио је да је прва акција даривања крви организована 5. августа 1993. године.

“Ово је 90. акција добровољаног даривања крви коју ми организујемо. Драго ми је да се редовно одазивају наши суграђани, како млади, тако и редовни даваоци”, казао је Кујунџић, те захвалио на подршци Градској управи.

Др Дарко Микеревић из добијске службе Завода за трансфузијску медицину рекао је да акције даривања крви у Дервенти увијек карактерише добар одзив.

Акцију је организовао Црвени крст Дервента у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, Служба Добој.