Завршен „Дервента Нектар футсал 2018“

derventa-futsal-pobjednik-monting
Jan 03 2019

Протекле суботе завршен је фудбалски спектакл  „Дервента  Нектар футсал  2018“,а другу годину турнир је освојила екипа „Монтинга“ из Теслића, предвођена искусним футсал мајстором  Предрагом Рајићем,тренером клуба малог фудбала „Економац“ из Крагујевца која  је у финалу била боља од екипе Мотел „Двор“, за коју су наступали играчи из Бијељине и Угљевика. Управо побједничку екипу чини највећи број садашњих и бивших чланова овог  крагујевачког клуба,а до одбране титуле су стигли након пенала јер је резултат у регуларном току био неријешен.

И ове године прво име турнира био је Бразилац Талес Фаитоса из „Монтинга“,најбољи стрелац је био Мирко Маринковић из Мотела „Двор“док је набољим голманом проглашен Алекса Антонић из „Монтинга“.

У конкуренцији јуниора прво мјесто је припало екипи „Каскада“  из Грачанице ,код пионира најбоља је била екипа „Правда“  из Бањалуке. Код кадета прво мјесто освојила је екипа „Аурелија“ из Винковаца.Екипа Спортског удружења „Дринић“ ,за коју су играли играчи из Бањалуке, побједник је код ветерана.

„Одлично финално вече, имали смо доста преокрета, доста добрих потеза, врхунски играчи на терену и публика је заиста могла да ужива и у овом 18.издању турнира .Ми се трудимо да будемо добри домаћини,да то протекне у најбољем реду и овај број људи који дође да погледа ову манифестацију говори у прилог томе“рекао је Дејан Плиснић.

Организатор турнира је Спортско-културни центар у Дервенти, а покровитељ начелник општине Милорад Симић. Директор Спортско културног центра Мирослав Симић истиче да је ово била једна добра спортска манифестација, са добрим учесницима.

На овогодишњем турниру учествовало је 110 екипа из 5 држава,у 5 категорија,а највише екипа било је код сениора гдје су играле 44 екипе из 35 различитих градова.