„Врапчићи одушевили дервентске малишане

vrapčići
May 24 2019

Популарни дјечији хор “Врапчићи” из Бањалуке наступио  је синоћ у Спортском  центру у Дервенти. „Врапчићи“ су се дервентским малишанима представили  својим најљепшим  пјесмама. Концерт је  поклон начелника свим малишанима Дервенте.

„У Дервенту увијек радо долазимо ,а вечерас  су  вам се представили  нови чланови који су ове године започели да раде са нама. Имамо нови албум,снимамо нове спотове,уживамо ,путујемо и ми смо једна велика породица“, рекао је Бане  Ђаковић, диригент хора  и додао да „Врапчићи“ данас броје око 90 чланова. Ове године  хор слави 25 година успјешног рада  и планирају рођенданску турнеју ,у оквиру које ће одржати 25 наступа у 25 општина и градова. Поводом  јубилеја хор је награђен орденом Његоша Другог реда.

„Врапчићи“ су од свог оснивања одржали многобројне концерте у земљи и иностранству, учествовали  на многим фестивалима дјечије музике ,освојили  низ вриједних  награда и објавили неколико албума.Учествовали су на многим хуманитарним концертима  гдје су помогли  болесној дјеци . Хор  чине дјеца узраста од  три до дванаест  година.Кроз хор је у протеклом периоду прошло преко 1.500 малишана.