Успјешно завршена трећа акција добровољног давања крви

III akcija dobrovoljnog darivanja krvi 012
Dec 07 2018

Јуче је успјешно проведена трећа овогодишња акција добровољног даривања крви, на којој је учествовало око 200 давалаца и прикупљено 110 доза крви.   У акцији су учествовали  редовни добровољни даваоци , ученици СШЦ „Михајло Пупин“, војници  Инжињеријског батаљона Оружаних снага , те припадници Полицијске станице и ватрогасне јединице у  Дервенти.

„Ова акција се организује у склопу 5. децембра-Међународног дана волонтера“, истакао је Раде Кујунџић, секретар  Општинске организације Црвеног крста.“Акцију су подржали општина Дервента  са финансијским средствима ,а Оружане снаге са простором и  са војницима који су данас даривали крв. Дервента има традицију у добровољном даривању крви и рад са младима у протеклом периоду се показао добар јер се данас  велики број младих одазвао овој акцији“, рекао је Кујунџић и посебну захвалност упутио младима који су први пут дали ову драгоцјену течност.

Оружане снаге већ низ година дају подршку активностима Црвеног крста ,поготово акцијама даривања крви.“Инжињеријски  батаљон се редовно одазива овим акцијама. Нама је част да учествујемо у овој акцији,а посебно одазивом људи који овдје долазе. Самим тим и наши војници се одазивају овој акцији и сматрају да су они ти који треба да дају крв и буду примјер осталим људима“, рекао је капетан Мирослав Опачић .

И начелник општине Милорад Симић се захвалио свим даваоцима ,истакавши да је ово лијеп гест .“Мислим  да овакве акције треба подржавати и његовати. Велика је ствар да млади човјек даје крв и зна да она неком може да спаси живот. Црвени крст је  сигурно, кроз едукацију младих, утицао на овако велики одзив младих. Овако се показује љубав према другима“, рекао је начелник Симић.

Акцију је организовала Општинска организација Црвеног крста ,уз помоћ  Инжињеријског  батаљона  у касарни „Здравко Челар“  у Дервенти. Током 2018. године проведене су три акције добровољног давања крви и прикупљено је преко 300 доза драгоцјене течности.