Успјешна трећа акција добровољног даривања крви

IMG_3227 (1)
Dec 09 2019

На трећој овогодишњој акцији добровољног даривања крви прикупљено је 115 доза драгоцјене течности. Организатор акције била је Општинска организација Црвеног крста Дервента , а домаћин Касарна „Здравко Челар“. Позиву Црвеног крста да  дају драгоцјену течност  одазвало се 170 давалаца из реда добровољних давалаца, ученика, припадника Оружаних снага и припадника полиције.

Секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић истакао је да је ова организација  по овој активности  препозната не само у регији него и шире. „Својим одзивом и данас су хуманост показали пунољетни ученици средњих школа,војници Оружаних снага БиХ, припадници Полицијске станице, као и наши редовни добровољни даваоци крви. Захвалност дугујемо локалној управи, уз чију подршку и помоћ организујемо акције даривања крви. Посебну захвалност упућујем  припадницима Инжињеријског батаљона  који су обезбиједили услове за организовање једне овакве акције“, рекао је Кујунџић . Он је додао да је у току акција солидарности и да ће пред Нову годину бити подијељено око 250 пакета хране социјално угроженим категоријама становништва  те да ће захваљујући донаторима и волонтерима пакети бити дистрибуирани на вријеме.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић, који је, том приликом, изразио задовољство одзивом младих суграђана. „ Ово је сигурно једна од најхуманијих акција које се одржавају на подручју општине Дервента. Локална управа је препознала значај ове активности и сваку од три годишње акције  подржи у складу са могућностима. Посебно ме радује чињеница да се одазвао велики број младих и желим да се захвалим свима који одлуче да дарују течност која живот значи“,рекао је Пашалић.

Командант Инжињеријског батаљона ОС БиХ Владимир Бојић рекао је да је велико задовољство бити домаћин овој хуманитарној активности.„Ово је 12. година од када подржавамо акције добровољног даривања крви и, наравно, учествујемо у њима. У току данашње акције крв је даровало тридесетак припадника Оружаних снага БиХ. Остварујемо изузетно добру сарадњу, како са општином Дервента, тако и са дервентским Црвеним крстом“, истакао је Бојић.