„Укрина ми из срца извире“, побједничка пјесма пјесничких сусрета „Прљача 2020“

Derventa-Borislav-Nagradic-pobjednik-nagradnog-konkura-Vihora-Kopirati
Jul 23 2020

Наградић Борислав из Батајнице са пјесмом „Укрина ми из срца извире“ побједник је наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода, а поводом 19. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2020“.

 Међународну манифестацију „Прљача 2020“ организује Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте па  ће и ове године бити традиционално  одржана у нашем граду. И овде године сви приспјели радови биће  објавиљени у заједничком зборнику, који учесници добијају бесплатно.  

Побједник  у категорији шаљива пјесма је Милад Обреновић из Рогатице са пјесмом „Велика барка“, док је у категорији „Укрински цвијет“ побједник Славојка Бубић из Теслића са пјесмом „ Укрино градиш љубав“.

Похваљене су пјесме Силване Алексић из Теслића, Цвијетина Баје Лобожинског из Лаћарка  ( Србија), Евите Бојковац из Дервенте, Драгице Драге Грбић из Вишеграда, Милене Миловановић из Бијељине, Секуле Новаковић из Ужица и Пере Сандића из Прњавора.

На наградни конкурс стигло је више од 50 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Македоније, Црне Горе, Јерусалима, Бугарске, Њемачке и Швајцарске. 

 За избор најбољих  пјесама жири је  радио  у саставу Далиборка Малешевић, Санела Станковић и Савко Пећић.

Манифестација 19. Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача 2020“ одржаће се у суботу 8. августа 2020. године у Дервенти, а биће организована  у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској.