Удружење глувих и наглувих задовољно резултатима у раду у протеклој години

gluvi-i-nagluvi
Nov 06 2019

Удружење глувих и наглувих особа општине Дервента одржало је своју Редовну годишњу скупштину  на којој су разматрани извјештаји о раду,финансијски и извјештај Надзорног одбора за прошлу годину те усвојен План и Програм рада  и финансијски план за 2019.годину.

У низу реализованих активности у 2018.години у Удружењу посебно истичу помоћ која је пружана члановима који су имали здравствене проблеме,смртне случајеве или неке друге животне проблеме. Чланови  Удружења су изразили задовољство резултатима оствареним у протеклом периоду и измиреним обавезама за прошлу годину.

Секретар Савеза глувих Републике Српске Марина Мацановић  је присутне упознала са новим Законом о социјалној заштити , употреби знаковног језика ,о могућностима запошљавања кроз пројекте као и о проблемима са којима се сусрећу глува и наглува лица приликом тражења посла.

Скупштини је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности  Славен Пашалић који је изразио задовољство добром сарадњом Удружења са локалном управом, а чланови Удружења су упутили посебну захвалност општини за разумијевање и  издвојену помоћ  за рад и помоћ члановима Удружења.