Троје талентованих Дервенћана на завршном такмичењу „Ритма Европе“

AUDICIJA ZA RITAM EVROPE
Feb 05 2020

У Центру за културу у Дервенти одржана је аудиција за фестивал „ Ритам Европе“ на којој су Катарина Ћелић  као пјевач  и плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић осигурали учешће на завршном такмичењу у јуну мјесецу у Источном Сарајеву. Они ће  се наредних пет-шест  мјесеци  са тимом „Ритма Европе“ припремати за завршно такмичење  на језику земље коју ће им додијелити организатори. Општина Дервента ће у цјелости сносити трошкове њихових  припрема и учешћа на такмичењу које представља  највеће дјечије музичко екранизовано такмичење овог типа у Европи.

Катарина Ћелић, ученица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ истиче да није очекивала ову титулу .
„Морам признати да нисам очекивала ову титулу  с обзиром да сам ја ишла на аудицију у склопу бенда,а не самостално ,а то је био већи притисак за мене. Могу само рећи ријечи хвале .Како за организаторе тако и за другаре и све који су ме  подржавали .Надам се да ћу имати успјеха и у будућем надметању“, рекла је Катарина.

Поред представника  Дервенте на завршном такмичењу ће учествовати  и  представници  још тринаест општина и градова из Републике Српске и то  Требиња, Хан Пијеска, Источног Сарајева, Сребренице, Братунца, Зворника, Бијељине, Угљевика,Лопара, Шамца, Брода, Билеће и Гацка.  Они ће представљати више од двадесет земаља  Европе, Израел и Аустралију.

Директор програма „Ритма Европе“  Игор Карадаревић се захвалио  руководству општине Дервента што је прихватило  учешће у овом пројекту . „ Хвала вам што сте прихватили да дјеци вашег града дате телевизијски формат који је највећи овог типа  у Европи. Гледали смо да овим пројектом обухватимо  сваки дио Републике Српске. Одабиремо дјецу која су врхунског квалитета . Пројекат  се већ 12 година проводи у Европи,а ове године по први пут у Републици Српској. Циљ нам је да подстакнемо дјецу да се друже, комуницирају ,да уче језике Европе и  да их виде не само на  вашој националној телевизији   него и у земљама Европе“,рекао је Карадаревић.