Служени парастоси погинулим борцима Рапћана, Агића и Мале Сочанице

Мала Сочаница
Jul 23 2020

У Рапћанима, Агићима и Малој Сочаници служени су парастоси и одата почаст погинулим борцима који су своје животе положили на бранику отаџбине. Њихова жртва никада не смије да буде заборављена.

У Рапћанима је у недјељу служен помен за осморицу  мјештана овог краја и у знак сјећања  су на споменик положени  вијенци и цвијеће.  Осим чланова породица погинулих, вијенце и цвијеће су положили  и замјеник начелника Синиша Јефтић, делегације Општинске борачке организације и Организације породица погинулих и заробљених бораца и цивила те делегације политичких партија.

У недјељу је и у Агићима одата почаст великом броју погинулих бораца овог краја.Након парастоса , вијенце и цвијеће на спомен обиљежје  у овом мјесту положиле су породице погинулих бораца, замјеник начелника општине, те делегације Општинске борачке организације породица погинулих и заробљених  бораца и цивила и политичких партија.

У Малој Сочаници је на празник Светог  Прокопија , 21.јула, служен парастос за седморицу погинулих мјештана овог краја. Након што је служен парастос  за покој њихових душа,на споменик је положено цвијеће и запаљене свијеће. Вијенце су положили чланови породица погинулих бораца, замјеник начелника општине те делегације Општинске борачке  организације  и Организације породица погинулих и заробљених бораца и цивила и представници политичких партија.