Ruska delegacija posjetila preduzeća „Sanino“ i „Mrežu Netvork“

RUSKA DELEGACIJA 159
Oct 04 2019

U okviru svoje posjete Derventi delegacija Privredne komore moskovskog okruga Domodedovo je posjetila i  dva  derventska privredna kolektiva , „Sanino“  i „Mrežu  Netvork“.

Delegaciju  je u preduzeću „Sanino“ primio direktor  Radovan Pazurević i  upoznao ih sa cjelokupnim proizvodnim procesom  i  budućim planovima  preduzeća, a razgovarano je i o mogućim oblicima saradnje . Preduzeće danas zapošljava oko 850 radnika i ima dva pogona, u Derventi i Prnjavoru.

Ruslan Amangaljijev , član ruske delegacije , ističe da je delegacija došla sa ciljem da razradi tehničke detalje moguće saradnje naših i ruskih privrednika .“Došao sam sa grupom privrednika da vidimo kakve su mogućnosti za daljnu saradnju. Zahvaljujem se rukovodstvu „Sanina“ što smo ovdje uspjeli da vidimo kako se izrađuje obuća i odmah  ćemo pokušati da pronađemo  nove oblike  saradnje  ove firme sa Ruskom federacijom“, rekao je Amangaljijev  i zahvalio se načelniku opštine Miloradu Simiću na toplom prijemu,na pruženoj prilici da posjete ovaj kolektiv i mogućnosti da se i u ovoj oblasti počne sa razvijanjem odnosa Ruske federacije i Republike Srpske.

Direktor Pazurević je izrazio zadovoljstvo posjetom .“Zadovoljstvo mi je da imamo priliku da konkretno razgovaramo o poslovima sa ljudima koji ovdje evidentno žele da razvijaju neke projekte , za koje mi smatramo da su veoma realni .Naše mogućnosti su sigurno takve da mi to, iskreno rečeno, možemo relativno lako da uradimo“, istakao je Pazurević.

U kompaniji  „Mreža Netvork“ delegaciju su primili vlasnik Markus  Štrase  Štokl  i  direktor Zoran Tošić. Poslije upoznavanja sa proizvodnim procesima ,razmotrene su i mogućnosti potencijalne saradnje.

„ Za našu firmu je bilo vrlo bitno da ljudi iz Rusije dođu ovdje i vide naše mogućnosti. A naše mogućnosti proizvodnje ovdje su ogromne i jako bitno je da gospoda dalje prenesu informacije svojim privrednicima. Očekujemo sigurnu saradnju, ovo su prvi koraci i u ovim prvim koracima  ne možemo nešto specijalno očekivati ali su oni vrlo bitni za našu firmu da i pored evropskog tržišta možemo imati izvoz i na rusko tržište. Očekujemo da naše proizvodne pogone duplo uvećamo i samim tim povećamo i proizvodnju i da sigurno budemo respektabilni na tržištu“, rekao je Štrase Štokl i iskoristio priliku da uputi  zahvalnost načelniku Simiću za dosadašnju dobru saradnju sa ovom kompanijom, koja u Derventi zapošljava 370 radnika.