Расписан конкурс за нове стипендисте

policija,jpg 044
Feb 08 2019

На конкурс за општинску стипендију ,који је расписан крајем 2018. године пристигло је укупно 114 пријава.У току је формирање  прелиминарне ранг листе будућих стипендиста ,ђака и студената,која би  требала да буде објављена ових дана. Од 114 пријављених, 59  су ученици  и они испуњавају услове конкурса али ће стипендију моћи да добије  10 надарених ученика  из обје средње школе који су током школовања постигли  одличан успјех  и добре резултате на такмичењима. Стипендије ће ученицима бити исплаћиване у износу 70 марака мјесечно.

Од 55 студената који су конкурисали, њих 49 испуњава услове конкурса, 4 студента са прве године студија и 45 студената са виших година. Студенти , којима буду одобрена стипендије ,ће мјесечно добијати  110 марака.

Осим нових  стипендиста ,право на стипендирање из општинског буџета остварује и  89 студената којима су стипендије одобрене претходних година.

Стипендије се студентима и ученицима исплаћују девет мјесеци у току буџетске године, апсолвентима шест мјесеци. Планирана средства у буџету општине за ову намјену су на прошлогодишњем нивоу и износе 209.000 КМ.