Привредницима најављено скоро окончање реформи

PRIVREDNI SAVJET
Dec 11 2018

Привредни савјет Општине Дервента одржао је 7.децембра трећу редовну сједницу током које је разматрао Информацију о реформама и напретку оствареном у оквиру Пројекта ЛИФЕ, којег имплементира Међународна финансијска корпорација (ИФЦ), а финансира Влада Уједињеног Краљевства.

Отварајући дискусију,замјеник начелника општине Синиша Јефтић истакао је да Општина приводи крају успоставу новог регулаторног оквира, те да су сарадници из ИФЦ-а сачинили детаљан приједлог усклађивања свих поступака и њихове рационализације, што ће значајно унаприједити пословно окружење Дервенте. Општина очекује повећање инвестиција и укупне привредне активности, након што се планиране активности проведу и реформе заживе на терену. Пројектом ЛИФЕ посебно ће бити унапријеђен систем рада са инвеститорима. У том смислу, општина је успоставила евиденцију постојећих и потенцијалних инвеститора и започела програм постинвестицијске подршке са већ присутним инвеститорима, а при крају је израда Инвестицијског профила који ће ускоро бити представљен, што ће значајно олакшати презентацију потенцијала општине новим инвеститорима. Поздравивши остварене резултате, Привредни савјет је позвао општинску администрацију да Савјету редовно доставља информације о напретку оствареном у провођењу регулаторних реформи и пројекта ЛИФЕ.

Савјет је усвојио и закључак којим се Одјељење за привреду и друштвене дјелатности задужује  да упути иницијативу надлежним институцијама у Републици Српској да се изврши растерећење привреде у смислу смањења оптерећења на рад.

Привредни савјет окупља најутицајније представнике приватног и јавног сектора, ради успоставе дијалога и потицања иницијатива усмјерених ка стварању бољег пословног окружења у Дервенти. Привредни савјет Општине Дервента је формиран у склопу активности Пројекта привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу „ЛИФЕ“.