Начелник организовао пријем за мајке са троје и више дјеце

PRIJEM ZA MAJKE 042
Jun 12 2019

Начелник општине Милорад Симић  приредио је јуче пријем за мајке које су у периоду од новембра 2018.године до данас родиле треће, четврто и свако наредно дијете  и близанце. Била је ово прилика да 23 мајке добију средства ,за које је општина издвојила 19.400 КМ. Деветнаест мајки је добило средства у износу од по 600 КМ и то 16 мајки  за треће дијете  и по једна мајка за четврто,пето и шесто дијете. Средства  у износу од по двије хиљаде марака добиле су четири мајке  које су у овом периоду родиле близанце, па је тако средства добило укупно 27 новорођених беба.

Честитајући  мајкама , начелник је истакао да је ово једна  лијепа традиција  за коју вјерује да ће бити настављена и убудуће  .“Вјерујем да ћемо  овај пријем  поновити  за пар мјесеци и надам се да ће бити још више мајки. Средства смо могли уручити и на други начин али нам је жеља да на једном мјесту и у једном дану окупимо мајке  и подијелимо задовољство са њима и да ово остане лијепа успомена. Волио  бих да овом пријему присуствују и баке и деке и онда  би доживљај  био још потпунији“, рекао је начелник Симић.

Помагање вишечланим породицама и организовање овог пријема је постала традиција.Од најмлађег узраста,преко основаца ,средњошколаца ,студената и спортиста  општина брине за своје младе .“Бити родитељ је божји благослов и дар, дјеце никада доста“,истиче начелник и поручује родитељима да рађају дјецу,не једно него више,јер дјеца се никада нису одгајала новцем већ љубављу.

Биљана Стојчић , мајка која је родила близанце се, у изјави за медије, захвалила начелнику на организацији оваквог окупљања мајки  и истакла да смо,по њеним сазнањима,једна од ријетких општина која организује овакав пријем,а такође и изразила задовољство да се и на овакав начин показује брига  за млади нараштај.

Планирана средства у буџету општине  за ову намјену у 2019.години су 33.000 КМ.

Пријему су присуствовали и замјеник начелника општине Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић  и чланови чилеанске Лот куће из Бањалуке ,који су јуче били у посјети код начелника.