Предузећа задужена за зимско одржавање путева спремно дочекују први снијег

Zimska služba
Dec 04 2020

Надлежни у предузећима,која су задужена за одржавање локалних путева и градских улица у зимском периоду, кажу да спремно дочекују зиму.

У Одјељењу за стамбено комуналне послове су потврдили да  су након проведене јавне набавке у предмету „ Зимско одржавање проходности локалних путева на територији општине Дервента у периоду од  15.новембра  2020.године до 15.марта 2021.године“ изабрани извођачи радова.

Зимско одржавање локалних путних праваца повјерено је дервентском предузећу „БС Инжињеринг“ ,у којем истичу да су припремили довољне количине абразивног материјала и соли за одржавање .Уговором, који је потписан са поменутим предузећем,под одржавањем путева се подразумијева  неутралисање поледице и уклањање снијега са коловоза и путних објеката, спречавање стварања поледице на коловозу и посипање залеђених и засњежених коловоза абразивним и другим материјалима. Планом зимске службе утврђен је приоритет одржавања путних праваца до центра мјесних заједница ,школских и путних праваца на којима се одвија саобраћај.Приоритетни путни правци су Модран-Осиња, улица Цара Душана –-Календеровци –Дријен, Дебела обала-Мишића обала-Малица те путни правци Велика Сочаница-Мала Сочаница, Провалија –Црнча и Беглуци –Костреш, рекли су у „БС Инжењерингу“.

За одржавање градских улица до  01.јануара 2021.године задужен је „Комуналац“ којем је овај посао био повјерен и ранијих година.За пар дана биће завршена и тендерска процедура за период од 01.јануара.У овом предузећу истичу да су већ раније били спремни за одржавање градских улица.