Представљен софтверски програм управљања гробљима

komunalac-derventa-denis-pijetlovic
Nov 14 2019

Представници  Центра за гробља из Београда одржали су у уторак презентацију система ефикаснијег управљања гробљима којој су присуствовали представници предузећа и фирми које се баве овом дјелатношћу  на подручју добојске регије. Представљен је софтверски програм управљања гробљима који ће заинтересованим  омогућити лакше  добијање жељених информација  о одређеном гробљу.

„То подразумијева снимање гробља дроном,евидентирање и мапирање гробних мјеста , а други део је интернет представљање погребних услуга .Путем интернет странице  groblja.ba  све комуналне фирме из БиХ моћи ће да представе гробља и објављују сахране тако да ће људи у земљи и иностранству моћи о томе да се информишу“,рекао је Владо Чучковић и београдског Центра за гробља те додао је снимљено више од 200 гробља у Србији, Црној Гори и БиХ.

Презентацији је присуствовао и шеф Радне јединице „Чистоћа“ у дервентском „Комуналцу“ Денис Пијетловић, који је истакао да ће информације у вези са два дервентска гробља ,Градског гробља и гробља „Заједно“  којим управља „Комуналац“,бити  доступне преко интернета .“Тиме ћемо олакшати приступ подацима и  проналажење гробних мјеста неке преминуле особе,а томе ће допринијети и обавјештења  о  сахранама. То је нарочито важно за људе који долазе из иностранства“, рекао је Пијетловић  и нагласио да је дервентско  гробље већ снимљено  дроном  и да је пописано свако гробно мјесто те да ће све бити представљено на интернет страници groblja.ba