Представа „Жиранти “ по други пут пред дервентском публиком

IMG_3301
Dec 13 2019

Глумци Народног позоришта Републике Српске су се дервентској  публици у уторак  представили  представом „Жиранти“ и по други пут одушевили и насмијали публику.

Представа „Жиранти“  је заправо комедија  чија је радња смјештена у стан од двадесет квадрата у којем два брачна пара и један старица дочекују Нову годину. Окосницу радње чини потрага за жирантима који долазе у госте и који као против услугу за јемство траже замјену партнера. Представа обилује смијешним ситуацијама пуним лажи и лицемјерја од стране главних ликова.

Глумица Раденка  Шева  истиче  да се ради о представи која је у врло  кратком временском  периоду од премијере 2013.године имала велики број извођења.“ Вечерашње извођење је мислим 146.по реду па ситно бројимо до њеног  150-тог извођења. Ово је представа коју ,осим што је ми глумци волимо, пуно воли  и публика. У Бањалуци смо у публици имали посјетиоце који су дошли да погледају представу по више пута и најавили да ће поново доћи .Представа је дјело нашег драматурга Мариа Ћулума ,свршеног студента који је већ сада и професор на драматургији на Академији,а у режији нашег колеге глумца и писца Жељка Стјепановића“, рекла је Шева .Нагласила је да је радња таква да свако од нас може да се препозна у њој.“ Ми уживамо да играмо  утолико више јер успијевамо и да се поиграмо са текстом  за који мислим да га знамо у сред ноћи и у сред дана“,нагласила је Шева која је осим два доласка у Дервенту са представом „Жиранти“, наступала и у представама овог позоришта „Гарсоњера“ и „Одумирање међеда“ .

Глумац Бошко Ђорђевић истиче да су у представи  представљени наше вријеме, наше муке и проблеми,а порука гласи :“Волите се људи,јер је читав живот саздан од ситница које лако можемо превазићи  да нисмо тако тврдоглави и тако себични. Мислим да је себичност веома изражена  и ми смо на комичан начин покушали показати  какви смо уствари и да нам је потребно само мало да бисмо били пуно бољи људи“,рекао је Ђорђевић.