Потписани уговори о стипендирању студената и ученика

STIPENDIJE 169
Mar 11 2019

Начелник  општине Дервента Милорад  Симић потписао је у суботу уговоре о стипендирању са 45 нових студената и 10 надарених ученика. Као и претходних година, студенти ће примати стипендију у износу од 110 КМ,а ученици  70 КМ. Стипендија се за студенте и ученике исплаћује девет мјесеци, за апсолвенте шест.

„Велико је задовољство окупити ову младост, потписати уговоре о стипендирању.За  родитеље је ово мала финансијска помоћ ,за ове младе људе једна нада да ми, који радимо одговоран посао, чинимо све да они имају мјеста овдје. Дервента је локална заједница у којој фали радника ,фали образоване радне снаге и још ћемо пуно радити на томе да се обезбиједе и нова радна мјеста, да се доведе страни капитал да наши млади људи не морају ићи трбухом за крухом и да ту пристојну плату могу зарадити и код своје куће, у нашој локалној заједници или у ближем окружењу“, рекао је начелник  Милорад Симић,упутио честитке новим стипендистима  и пожелио срећу у даљем школовању.

У односу на 2018.годину уговор је потписао нешто  мањи број студената па је начелник најавио да ће се размотрити и могућност  да стипендије добије још студената прве године студија.“Размотрићу са сарадницима могућност да распишемо оглас за студенте прве године који су имали мање од 90 бодова на квалификационом испиту па ћемо видјети колико можемо проширити број студената или можда повећати стипендије. У сваком  случају, количину новца коју смо планирали, потрошићемо за ову намјену“, истакао је Симић. Планирана средства у буџету општине за ову намјену  износе  209 000 марака.

Нови стипендисти  су изразили задовољство потписаним уговорима и захвалили се начелнику и локалној заједници.“Изузетно сам поносна што сам данас овдје јер сам сигурна да ће сви ови млади људи  допринијети развоју наше земље и дати нам боље сутра,које сви жељно ишчекујемо. Захвална сам нашој локалној заједници  која засигурно, уназад годинама, препознаје квалитет младих људи и исти тај награђује“, рекла је Маријана Гојковић, студент друге године Медицинског факултета у Београду.

Општина Дервента ће у 2019. години стипендирати  укупно 131.студента  који се школују  на државним факултетима и десет ученика средњих школа.