Подијељени расади поврћа

podjela paketa 006
May 20 2020

Подјелом  расада завршено је распоређивање сјеменских пакета који су обезбијеђени као ванредна мјера подршке пољопривредној производњи за потребе малих пољопривредних газдинстава .Расад није био саставни дио 185 пакета који су већ раније подијељени корисницима  јер је њихова подјела остављена за сезону садње поврћа.

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности је у сарадњи са Центром за социјални рад, Удружењем „Сунце“,  Црвеним крстом, али и на основу пријава заинтересованих грађана саставило списак лица којима је додијељена наведена помоћ. Приликом избора корисника  приоритет су имале социјалне категорије становништва које су имале на располагању обрадиво земљиште.

Ова ванредна мјера се реализује из кредитних средстава текућег ИФАД Пројекта унапређења конкурентности у руралним подручјима и има за циљ је да подстакне омасовљење пољопривредне производње и успостављање прехрамбене безбједности широм Републике Српске. Ово је мјера подршке малим домаћинствима,са циљем  да се засију што веће површине и обезбиједе што веће количине хране у наредном периоду.

За реализацију ове мјере било је задужено Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.