Под здравственим надзором 243 особе на подручју општине

kovid 19
May 19 2020

Закључно са 18.05 2020.године у дервентском Дому здравља тестирано је укупно 360 особа  од којих је код 47 потврђена инфекција корона вирусом. Од укупног броја заражених 34 има пребивалиште у Дервенти .

Опоравило се 14 особа  које су на тест корона вирус били два пута за редом негативни и који су послије болничког лијечења или боравка у републичким објектима за изолацију упућени  у кућну изолацију,док се двије особе сматрају излијеченим послије истека и кућне изолације у трајању од  14 дана.

Од укупног броја особа  код којих је потврђена инфекција до сада је смртни исход наступио код четири особе ,од којих је троје са пребивалиштем у Дервенти .                                                                        На дан 18.5. једна особа  је изашла из здравственог надзора, девет  је стављено под здравствени надзор тако да су укупно 243 особе   под здравственим надзором.

Од посљедњег  извјештаја о епидемиолошкој ситуацији  у Републици Српској у посљедња 24 час ,у Институту за јавно здравство  Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 328 лабораторијских узорака ,а нови  вирус корона  потврђен је код 14 особа у Републици Српској. До сада је у Републици  Српској  потврђено 1.292 случаја вируса корона, а укупно су преминуле 93 особе код којих је потврђен тест на нови корона вирус. До сада је на нови вирус /САРС-ЦоВ-2/ тестирано укупно 22.006 особа ,а опоравило се укупно 658 особа.