Почели радови на реконструкцији некадашњег рукометног игралишта

partizanovo igralište
Nov 04 2019

Постављањем асфалтне подлоге почела је реконструкција некадашњег рукометног игралишта. Већ дуго постоји идеја о обнављању овог игралишта али је због неријешеног модела газдовања оно било поприлично запуштено и оронуло и углавном су га одржавали спортски колективи који су га користили , најчешће подмладак рукометног и кошаркашког клуба. Одлуком Скупштине општине управљање игралиштем предано је Спортском центру у Дервенти.

Према идејном рјешењу  које је направљено биће то објекат отвореног типа ,са наткривеним мултифункционалним тереном . Тако ће на игралишту моћи да се игра кошарка, фудбал, одбојка и тенис,а постоји и  идеја да се током зиме терен претвори у клизалиште. Простор ће такође бити идеалан за концерте на отвореном , а  један дио покривеног простора бити предвиђен за сједећа мјеста. Поред тога, и даље ће постојати  мањи терен за кошарку ,а постојећи помоћни објекат такође ће бити реконструисан и у њему би према плану требало да буду урађене свлачионице.

Дио средстава  за реконструкцију  је обезбијеђен из капиталног буџета,а дио средстава је обезбиједио Предсједник Републике Српске.