Почели припремни радови на рукометном игралишту

rukometno igralište 039
Oct 18 2018

Планом капиталних  инвестиција  планирана су значајна издвајања за реконструкцију и санацију дјечијих и спорстких игралишта на подручју општине. За ову намјену планирано је око 103.000 КМ. Овим планом планирана је и реконструкција некадашњег рукометног односно  Партизановог игралишта.

Игралиште је поприлично запуштено и зарасло  у коров  па су ових дана почели и први радови на чишћењу игралишта и уклањању металних конструкција које се налазе на њему. Већ дуже вријеме постоји идеја о обнављању овог игралишта али се ове године креће у реализацију овог пројекта којим је планирана изградња објекта отвореног типа ,са наткривеним тереном на којем би један дио простора био одвојен за сједећа мјеста. Идејни пројекат је већ урађен.

На садашњем главном игралишту ће моћи да се игра фудбал, одбојка ,кошарка и тенис , а постоји и идеја да се тај терен током зиме претвори у клизалиште. Такође, простор је планиран и за друге намјене попут концерата на отвореном . Постојећи  помоћни  објекат ће такође бити реконструисан и у њему ће бити смјештене  свлачионице.

Према ријечима Горана Јевтића ,начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове у овој фази радова планирано је да се искрчи терен игралишта те да се уклоне трибине и металне мреже како би се обезбиједили  услови  за наставак  радова на прољеће,чим то буду  дозволили временски услови .

Скупштинском одлуком ће  управљање игралиштем бити дато Спортско-културном центру у Дервенти.