Почела изградња новог пјешачког прелаза код ОШ „Никола Тесла“

PLATO ISPRED OŠ NIKOLA TESLA 006
Nov 14 2019

У циљу веће безбједности  учесника у саобраћају , нарочито ученика , поред ОШ“ Никола Тесла“ почела је изградња издигнутог платоа који се гради у оквиру реализације пројекта „Успори поред школе 2“.Пројекат реализује Агенција за безбједност саобраћаја републике Српске, а на приједлог  Савјета за безбједност  саобраћаја општине Дервента.Пројекат ће суфинансирати  Агенција и општина.

Пројектом је предвиђено да буде постављен плато,заштитна ограда и свјетлосни трептачи. Постављањем платоа биће омогућено безбједније кретање ученика и наставника  школе али и осталих учесника у саобраћају.То потврђује и директор школе „Никола Тесла“  Љубиша Ђурић који истиче значај овог пројекта  за 980 ученика ове школе.  У вези са тим је планирано да школа отвори капију према платоу  што ће омогућити ученицима и родитељима директан улазак у школско двориште. Ђурић се захвалио предсједнику Савјета за безбједност саобраћаја  Синиши  Ђекићу на његовом ангажовању да се пројекат  реализује као и руководству општине које је подржало овај пројекат.

На подручју града је крајем 2017.године  изграђен један овакав плато испред ОШ „19.април“ чија се изградња показала као добра у пракси.