Организација старјешина усагласила планове

ratne starješine
Feb 11 2020

Предсједништво општинске организације старјешина Војске Републике Српске разматрало је на сједници ,одржаној прошле седмице, низ питања од интереса за рад ове организације. Прихваћен је извјештај о раду за претходни период те усвојене смјернице за текућу години у којој ће активности бити усмјерене на прикупљање личних података и стварању матичне евиденције свих чланова организације.

Чланови су упознати са Правилником о произвођењу и унапређењу у почасни чин као и одлуком о критеријумнима за провођење  у почасни чин ,које је усвојила Скупштина  организације старјешина ВРС.

Разматран је и Приједлог правилника о сахранама бораца али и о прикупљању архивске грађе о протеклом рату ,а најављено је и одржавање неколико предавања и округлих столова о темама које се тичу начина побољшања рада  организације.

„Сва питања  имају за циљ унапређење рада Организације старјешина као и пружање помоћи у раду другим борачким организацијама,нарочито када је у питању рјешавање статуса бораца и остваривања права проистеклих из рата. Старјешине су неодвојиви дио Борачке орагнизације и морају предњачити у његовању традиције и јединства међу борцима“,рекао је предсједник Организације старјешина Дервента Савко Пећић.