Општинска организација Црвеног крста реализовала планиране активности у 2018.години

IMG_7293
Mar 22 2019

Јуче је одржана друга редовна сједница ,осмог сазива,Скупштине Општинске организације Црвеног крста Дервента. Сједница је била извјештајног карактера  па су чланови Скупштине разматрали и усвојили записник са прве сједнице Скупштине,Извјештај о раду ,Извјештај о финансијском пословању  и  Извјештај Надзорног одбора за  протеклу  годину.

Надзорни одбор се позитивно изјаснио о раду ове организације у 2018.години. Финансијски план за прошлу годину износио је 82.805 КМ,а остварење плана је 77.588 КМ  или 93,70 посто. Из буџета општине у виду гранта умањена су средства у износу од 3.396 КМ или 10 посто на цјелокупан износ  средстава одобрених за прошлу годину. Црвени крст Дервента је из добити ранијег периода покрио вишак расхода над приходима у износу од 2.602 КМ тако да крајем године организација није имала неизмирених обавеза према радницима и другим правним и физичким лицима. „Усвојени су сви  извјештаји и то је само дало печат раду ове организације.Значи да је општинска организација на једном добром путу ,наравно уз помоћ наших волонтера, чланова Скупштине и наравно локалне управе без чије подршке би све ишло тешко.Општинска организација је имала на располагању нешто мање средстава због ребаланса буџета  али смо успјели да то покријемо средствима из ранијег периода односно раније добити и пословали смо добро. Што се тиче осталих активности истакао бих акције добровољног даривања крви, рада са подмлатком и омладином  и нашим волонтерима. Задовољан сам што имамо такве људе око себе да можемо да помажемо онима којима је та помоћ потребна“,рекао је новинарима Радислав Кујунџић, секретар  ООЦК.

Истакавши да је Општинска организација ЦК  једна од најбољих у Републици Српској, генерални секретар ЦК РС  Ђоко Михајловић је посебну захвалност упутио  волонтерима општинске организације којих је преко двије хиљаде.“Бројне су активности ове организације које се односе на заштиту живота грађана и  олакшавање њихових патњи .Ако почивамо на волонтеризму ,ово је прави примјер добро организоване организације,у односу на број становника имати двије хиљаде чланова је заиста успјех“,рекао  је Михајловић.

На крају скупштинског засједања уручена су признања –Сребрни  знак Црвеног крста Републике Српске  Пери  Ђурићу И Жељку  Каиновићу  као истакнутим  донаторима  и волонтерима у Општинској организацији  ЦК. „Већ више од 20 година сам члан ООЦК и активан у свим активностима Црвеног крста али  и донатор.То су препознали  и додијелили ми ово признање ,што је за мене велика част“,истакао је Каиновић и захвалио се  свима који су препознали његов рад и предложили га за ово вриједно признање. „Позвао бих све људе добре воље да помогну Црвени крст и да се укључе у његов рад јер наше мало некоме значи много“, истакао је Ђурић и такође се захвалио  на додијељеној награди.