Одржана конститутивна и прва редовна сједница осмог сазива Скупштине ОО Црвеног крста

crveni krst 077
Oct 26 2018

Данас је одржана конститутивна и прва редовна сједница, осмог сазива, Скупштине Општинске организације Црвеног крста Дервента. Сједница је била изборно- програмског карактера.

У изборном дијелу Скупштине бирани су чланови Црвеног крста у органе Скупштине на мандатни период 2018-2022.година.

За предсједника Општинске организације Црвеног крста Дервента изабрана је Емилија Пајић.

За потпредсједнике Општинске организације Црвеног крста Дервента изабрани су Жељко Каиновић и Зоран Мишић.

За чланове Општинског одбора Општинске организације Црвеног крста Дервента изабрани су: Емилија Пајић, Жељко Каиновић, Зоран Мишић, Биљана Ненадић, Нада Алексић, Милица Ратковац, Маја Петровић, Обрад Симић, Петар Ћорић, Љубиша Новић и Миленко Зец.

У Надзорни одбор Општинске организације Црвеног крста Дервента  су: Љуба Белензада, Сњежана Ковачевић и Гордана Латиновић.

За члана у Скупштину Црвеног крста Републике Српске изабран је Радислав Кујунџић из Општинске организације Црвеног крста Дервента, којем је на данашњој сједници такође потврђен нови четворогодишњи мандат секретара  ове организације.

     У програмском дијелу Скупштине чланови су усвојили Програм рада и Финансијски план ове организације за 2019.годину

Програмом рада предвиђене су традиционалне активности које Црвени крст проводи сваке године као што су: дистрибуција хуманитарне помоћи за социјално угрожена домаћинства,програм кућне његе којим је обухваћено 60 социјално   угрожених лица,три акције добровољног давања крви,обука возача и ученика основних и средњих школа у пружању прве помоћи,рад са Подмладком и Омладином Црвеног крста ,Служба тражења, Програм припреме и одговор на катастрофе,Програм упозоравања на опасност од мина,побољшање рада Мјесних организација Црвеног крста на  терену,обиљежавање значајних датума везаних за рад Црвеног крста,информисање крајњих корисника о дистрибуцији хуманитарне  помоћи,дифузија Међународног хуманитарног права за ученике основних и средњих школа,омасовљење организације Црвеног крста на локалном нивоу и организациони развој у овој организацији за наредну годину.

Финансијским планом за 2019.год. планиран је приход у износу од 82.710,00 КМ а расход у износу од 80.710,00 КМ. Овим планом тражено је из буџета општине 50.000,00 КМ за обављање редовних послова ове организације у 2019.години.

Планирано је да ова организација оствари властити приход у износу од 32.710,00 КМ од обуке возача у пружању прве помоћи, донација, маркица и чланарине Црвеног крста.

Поред редовних средстава тражено је од општине 10.000,00 КМ за санацију рупа на крову зграде Црвеног крста која је у сувласништву 1/2 општине и Црвеног крста.

Са планираним средствима Црвени крст Дервента проводиће своје редовне традиционалне активности и акције на терену у 2019.години.

Данашњој сједници су присуствовали замјеник начелника општине Синиша Јефтић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић,директори општинских јавних предузећа и установа, секретари локалних организација Црвеног крста са добојске регије, волонтери ОО ЦК , свештенство те дугогодишњи донатори из Српског хуманитарног клуба из Франкфурта и донатори из општине Дервента.

Замјеник начелника Јефтић је истакао да је ОО ЦК Дервента сигурно једна од организација за примјер у Републици Српској.“Све активности које се проводе ,имају пуну подршку локалне заједнице и сигуран сам да ће тако бити и убудуће“, рекао је Јефтић и упутио честитке руководству општинске организације, волонтерима, добровољним даваоцима крви на свему што су урадили до сада.

Секретар  ОО ЦК Кујунџић је, у изјави за медије, најавио још једну хуманитарну акцију клуба из Франкфурта којом ће бити прикупљена средства за опремање кабинета Прве помоћи.

Поред  локалне заједнице већи донатори су Дом здравља Дервента, АД Комуналац, предузеће Санино, Перо Ђурић, Центар за социјални рад, предузеће Миник.