Одржан пријем поводом 8.марта

IVZI7290
Mar 08 2019

Поводом  8.марта, Међународног Дана  жена,Удружење жена Дервента и Актив жена СНСД-а, под покровитељством начелника општине организовале су пријем и дружење за жене Дервенте. Пријему ,који је одржан синоћ у Центру за културу ,су присуствовале  жене из културног ,образовног,привредног и политичког живота општине и чланице Удружења жена.

Честитајући празник свим припадницама љепшег пола , присутнима се обратила Јованка Поповић, предсједник Управног одбора Удружења жена и нагласила да је осмомартовско дружење већ постало традиционално те  да је одржано  неколико  манифестација посвећених овом празнику. Истакла је,такође ,да је Удружење жена ову годину почело са својим активностима и одржало конференцију о значају и улози жене у друштву.

Начелник општине Милорад Симић је такође упутио честитке свим Дервенћанкама.“Ово је лијепа традиција .О значају жене не треба посебно говорити, жене најбоље знају држати породицу, локалну заједницу, државу. Жена је стуб свега. Драго ми је да у јавном животу  наше општине има значајан број жена,које са више срца и позитивног набоја , настоје да оправдају своју улогу.На челу јавних установа, у Скупштини општине и у локалној управи  налази се коректан  број жена. Ја им се захваљујем  на свесрдном залагању за напредак наше локалне заједнице“,рекао је начелник Симић који је ,традиционално, свим дамама уручио по ружу.