Одржан први КУП Дервенте у латиноамеричким плесовима

KUP DERVENTE U LA PLESOVIMA 144
Oct 21 2019

Први  Куп  Дервенте у латиноамеричким плесовима „Дервента 2019“ ,уз учешће преко 380 такмичара из шеснаест клубова из Босне и Херцеговине и Хрватске, одржан је у суботу у Спортском центру у Дервенти. Организатор  Купа био је Плесни клуб „Ритам“ из Српца,а такмичење је одржано  на нивоу Савеза спортско-плесних клубова Босне и Херцеговине.

Турнир је отворио шеик Талиб бин Сакр Ал Касими ,у присуству начелника  општине Милорада Симића.

„Заиста ми је драго што сам данас у прилици да будем дио овог дешавања које је интересантно  и спаја људе и народе. Волио бих да ово буде препознатљиво такмичење које ће окупљати све више учесника“,рекао у свом обраћању шеик Талиб отварајући   такмичење.

Предсједник Савеза спортско –плесних клубова БиХ  и предсједник Плесног  клуба „Ритам“ Бранко Савановић је изразио задовољство неочекивано великим бројем учесника. „Имали смо међународни карактер такмичења  јер су поред клубова из БиХ наступили и клубови из Петриње, Загреба и Сплита. Било је укупно  16 плесних клубова. Турнир се одвијао у неколико фаза-модерни плесови,школска лига-плесачи који тек почињу са учењем плесова, квалификациони дио ,а то је наша лига на нивоу БиХ ,на крају такмичења  наступ група,углавном женских и финални дио КУП–а у латиноамеричким плесовима. Надам се да ће ово прерасти у традиционално такмичење и да ћемо већ идуће године имати један озбиљан турнир који би требао да добије међународни карактер ,са учешћем бар пет, шест земаља. Из Дервенте је данас учествовао 21 такмичар“, рекао је  Савановић и захвалио се начелнику и општини на подршци и пруженој помоћи у организацији  такмичења.

Начелник Симић је изразио задовољство што је ово почетак  одржавања једне  лијепе манифестације у Дервенти .“Као што  се већ петнаест година  у Дервенти одржава Сајам привреде ,хоћу да и ово убудуће постане традиција,да у наредним годинама буде више такмичара из Дервенте, али  такође и из других земаља. Желим да ови млади људи диљем Хрватске и БиХ кажу  како су се осјећали овдје и како смо их дочекали ,а за двадесетак година ту ће бити неки нови клинци и нови људи и да то не буде само моја унука, која је плесач и на коју сам јако поносан, него да буду и многе наше унуке.Овој дивној дјеци и њиховим родитељима желим пуно успјеха у животу, на овом и свим будућим такмичењима“, рекао је начелник Симић  и додао да смо и по овоме дио Европе али да изгледа не можемо препознати значај оваквих догађања.

Побједник  првог Купа  у латиноамеричким плесовима „ Дервента 2019“ је плесни пар  Магдалена Видас и Јаков Бјелац  из Спортско плесног клуба „Петриниа“ из Петриње, други су били Марта Марки и Давид Љевар из Плесног клуба „Ламбада“ из Сплита док је треће мјесто припало  Ламији Хаџиахметовић и Амару Јашаревићу из „Асторије“ Сарајево.

Чланови  Плесног  клуба „Асторија“ из Сарајева  у финалном дијелу освојили  су четврто(Мела Ресић-Марко Ћурић), пето (Мехмедовић Џана-Бабић Абаз) и шесто ( Марија Андрић и Бењамин Малићбеговић).