Одржан перформанс „Мој глас против насиља“

Udruženje žena – nasilje
Nov 26 2019

Удружење жена Дервента провело је кампању у оквиру 16 дана активизма жена у борби против насиља. Финансијску помоћ кампањи пружио је Канадски  фонд за локалне иницијативе. Кампања је проведена приказивањем перформанса “ Мој глас против насиља”у трајању од двадесет минута који су припремили чланови Омладинског  драмског  студија из Прњавора . Перформанс су приказали у двије средње школе , у тржном центру  КОРТ, у основним школама у Лужанима, Календеровцима и другим мјесним заједницама.  Волонтерке Удружења и учесници перформанса аутобусом су обилазили мјесне заједнице наше општине , дијелили пропагандни материјал, а грађани су имали прилику да на покретном зиду који је био инсталиран на аутобусу напишу своје мишљење или поруку о проблему родно заснованог насиља.

Ученици и наставници  основних школа у Калаендеровциома и Лужанима пригодним програмом и ликовним радовима учествовали су активно у кампањи 16 дана активизма у борби против насиља над женама.

 Циљ кампање је да се грађани информишу о проблему насиља над женама и дјевојкама и да се мотивишу да пријаве насиље и тако помогну жртвама насиља.

 Удружење жена Дервента овом иницијативом сензибилише јавност о неприхватљивости свих облика насиља над женама и дјевојкама,  са  циљем постизања нужности остваривања нулте толеранције на све облике родно заснованог насиља.