Одржан 13. Међународни турнир у сједећој одбојци

sjedeća odbojka
Oct 01 2019

У недељу (29. септембра) у Спортском центру Дервента  одржан је 13. Међународни турнир у сједећој одбојци „Дервента 2019“ .Организатор турнира је ,као и претходних година,био  Одбојкашки клуб инвалида „Дервента“.Турнир је отворио замјеник начелника Синиша Јефтић, који је пожелио добродошлицу свим учесницима, нагласио да општина издваја значајна средства за подршку оваквим и сличним манифестацијама те екипама пожелио успјех на турниру.

Учествовале су  екипе  КСО „ СМЕЧ“ из Београда, ОКИ „ ЛАКТАШИ“ из Лакташа, ИОК “Ауто сервис Хусо“ Маглај ,ОКИ „Челић“ и ОКИ „Панда“ Велика Кладуша.

„Ово је једно традиционално спортско дружење  и лијепа манифестација коју подржавамо ево већ тринаест година.За нас је значајна јер представља размјену искустава међу клубовима и играчима. Такође и наш клуб учествује на турнирима које организују клубови који су наши гости данас“, рекао је предсједник ОКИ „Дервента“ Спасоје Кулага. Он је истакао да овај турнир представља и провјеру спремности клуба пред почетак такмичења у Првој лиги Републике Српске, које званично почиње 13.октобра.

У финалној утакмици за прво мјесто екипа КСО „Смеч“ је побиједила екипу Дервенте док је у борби за треће мјесто екипа ОКИ „Ћелић“ савладала екипу из Лакташа.

Покровитељ турнира је општина Дервента , а подржан је и од стране Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске.