Одржан 12. Међународни турнир у сједећој одбојци „Дервента 2018.“

oki-derventa-640×360
Nov 06 2018

Одбојкашки клуб инвалида “Дервента” побједник је дванаестог Међународног турнира у сједећој одбојци „Дервента 2018“ .На турниру су, поред домаћина и организатора, наступили и КСО Смеч”из Београда, ОКИ “Лакташи”, ИОК “Ауто сервис Хусо“ Маглај. Захваљујући учешћу гостију из Београда, турнир је и даље задржао епитет међународни .                                                                     „Турнир организујемо од 2007. године и он сада већ окупља старе познанике, људе који сарађују дуже од десет година. Овај турнир нам значи много више од дружења, јер је то вид и рекреације и рехабилитације, што је за нас посебно значајно“, рекао је Спасоје Кулага из ОКИ „Дервента“.

Један од редовних учесника овог турнира је и КСО  „Смеч“ из Београда, чији представник Вилијам Максимовић истиче:

„Задовољство нам је доћи у Дервенту, не само да се дружимо, него и да видимо гдје се налазимо када је такмичарски дио у питању, јер је и ово такмичење дио припрема за Лигу Србије у сједећој одбојци и друге турнире“.

Турнир је званично отворио замјеник начелника општине Синиша Јефтић који је учесницима зажелио много среће, рекавши да је један од приоритета општине Дервента улагање у спорт као активност која доприноси квалитетнијем животу свих наших суграђана.

Након међусобно одиграних сусрета најбоље резултате остварила је екипа ОКИ “Дервента” са седам бодова, другопласирани су били гости из Маглаја, док је треће мјесто припало Београђанима.

Покровитељи турнира били су општина Дервента и Министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.