Обиљежен 5.октобар-Свјетски дан учитеља

druženje prosvjetara
Oct 08 2019

Поводом  5.октобра,Свјетског дана учитеља протеклог петка је по четврти пут одржано дружење пензионисаних  просвјетних радника. Дружење је први пут одржано 2015.године када је обиљежено 100 година од оснивања Учитељске школе у Дервенти.

Милан Гаврић ,предсједник Организационог одбора је свим просвјетним радницима честитао њихов дан и истакао значај оваквих окупљања те подсјетио на значај обиљежавања 5.октобра.                           „Када човјек оде у пензију,онда наступи други  живот, тачније другачији начин живота. Остаје без свакодневних обавеза, дружења, ђака и веома тешко може да се привикне. Зато нам је и жеља да се састанемо и освјежимо наше успомене из времена када смо радили са ученицима али и да млађим генерацијама пренесемо нека искуства“, рекао је Гаврић додајући да ће настојати да се ова дружења одржавају и убудуће.

Замјеник начелника  Синиша Јефтић је свим , како активним тако и пензионисаним просвјетним радницима,честитао њихов дан .

„Желим да се и догодине окупите у истом броју ,а прије свега да вас здравље добро служи. Такође, желим да се, у име свих прошлих и генерација које долазе, захвалим на свему што сте нас научили и труду који сте уложили“,истакао је Јефтић у свом обраћању и истакао да подршка начелника општине неће изостати ни у наредном периоду.                                                                                                 За двоје најстаријих  пензионисаних  просвјетних радника ,брачни пар Росу и Мирка Бјелића,начелник општине Милорад Симић је обезбиједио средства у износу од  по 150 КМ. Захваљујући се на средствима, Бјелићи су истакли да ће дио средстава дати онима којима су потребна .Наставници историје и географије Кати Ступар,која је рођена на Дан учитеља, уручен је пригодан поклон.

Дружење су својим програмом уљепшали  ученици  ОШ „19.април“ из Дервенте.

Свечаности су присуствовали и потпредсједник Скупштине општине Славен Гојковић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић те директори школа са подручја општине.

Свјетски дан учитеља ,5.октобар, Уједињене нације су прогласиле 1993. године,са циљем  да се истакне и нагласи улога учитеља у образовању те да се  истакну принципи и препоруке о положају просвјетних радника.