Наступом ученика Музичке школе почиње „Љетна арт сцена“

ljetna art scena,jpg
Jun 23 2021

Како би се створила  могућност за одржавање више културних догађаја у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ ,ова установа је у сарадњи са књижевницом Александром Мариловић, професорицом  музике Милијаном Жунић и пијанисткињом Драганом Латиновић покренула иницијативу за прикупљање средстава за куповину клавира.  Први корак био је организовање „Љетне арт сцене“, на којој су се у прошлој години дервентској публици представили многобројни умјетници.

И ове године друга „Љетна арт сцена“ће обиљежити културна дешавања у Дервенти и дервентској публици ће се представити локални и умјетници из других средина.

У четвртак, 24.јуна на отварању овогодишње сцене љубитељима музике ће се представити ученици Музичке школе из Дервенте.Они ће извести композиције за клавир, хармонику,виолину и гитару домаћих и страних аутора Кордића, Бојића,Тајчевића, Хелера, Михајловића, Скерјанца, Каракасија и других. Међу њима су и ученици који су у протеклој години остварили значајне успјехе на домаћим и међународним такмичењима.Програм ће водити Душица Станковић-Ђукић, професор српског језика и књижевности.

Организатори су најавили да ће се ове године дервентској публици представити и Ена Митровска, Бранкица Новаковић, Александра Чворовић, Милан Ракуљ,Миладин Берић, затим фолклорни ансамбли, бенд „Тешки артизам“ , „Дис театар“ и многи други. Биће организован и мини сајам књиге, 02.и 03.јула.

И ове године ће „Љетна арт сцена“ бити организована на отвореном.