Настављено дружење дервентских умјетника

ljetna art scena
Jul 21 2020

Синоћ је, на платоу испред библиотеке, настављено дружење дервентских умјетника у оквиру „Љетне арт сцене“.

Једна од учесница програма била је и Гордана Симић .

„Ово је заиста један велики догађај који је недостајао Дервенти. Драго ми је што су организатори покренули „Љетну арт сцену“, наравно уз подршку локалне заједнице, Народне библиотеке „Бранко  Радичевић“, директора Мирјане Плиснић и осталих запослених као и свих оних који се баве културом  у Дервенти. Драго ми је што сам дио овога јер прије свега желим да се сврстам међу оне који воле умјетност. Када говорим о некој мојој умјетности,морам истаћи да је то на неком аматерском нивоу,да ја то радим за своју душу али свакако излагање вечерас подразумијева велику подршку свима који се баве културом и умјетношћу“, рекла је Симићева.

Своје задовољство једном оваквом манифестацијом није крила ни Сања Томинчић која је истакла да јој импонује учешће у једном оваквом догађају.“Ми , запослени у библиотеци се одувијек трудимо да сви људи који су умјетници или љубитељи умјетности, нашу установу препознају као своју кућу“, рекла је Томинчићева. Сања је иначе члан рецитаторске секције СКУД-а Дервента, а програм којим су се представили на јучерашњем дружењу је био посвећен животу и  тренутку у којем се налазимо.

Музичка пратња рецитаторима на гитари  био је Милош Матић, наставник музичке културе.

Дервентској публици се представила и професор ликовне умјетности Јелена Бардак.

„Увијек ми је драго када се организују овакве манифестације и драго ми је када оне привуку различите генерације. Надам се да ће се мало више младих  људи укључити и да ће их овакви догађаји подстаћи да покажу своје таленте“, рекла је Бардакова и изразила задовољство што ова манифестација има хуманитарни карактер.

На наредној „Љетној арт сцени“ дервентској публици ће се представити друга група умјетника.