Načelnik uputio čestitke majkama i novorođenim bebama

majke 2020
May 22 2020

Prijem za majke sa troje i više djece jedan je od tradicionalnih prijema koje svake godine po više puta organizuje načelnik opštine Milorad Simić. Zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa ,a i zbog zaštite zdravlja majki i beba nije organizovano  okupljanje majki  već  će majkama  sredstva biti uplaćena na račune. Za tu namjenu  su u budžetu ove godine planirana sredstva u iznosu od 31.000 KM.

U 2020.godini  zaprimljena su 22 zahtjeva majki koje su rodile troje i više djece.Jedna majka je rodila šesto dijete , tri su rodile četvrto ,a osamnaest majki treće dijete.

Opštinskim pravilnikom o raspodjeli sredstava za ovu namjenu određeno je da majke za svako treće, četvrto i svako naredno dijete dobiju sredstva u iznosu od 600 KM, za blizance dvije hiljade maraka,a za trojke tri hiljade maraka. Izdvojena  sredstva za 22 majke  iznose 13.200 KM.

Načelnik Simić je uputio čestitke majkama i bebama ,sa željom da ih služi zdravlje i prati sreća u životu.

„ Nismo bili u prilici da zbog situacije organizujemo prijem za majke sa bebama.Žao mi je što nije bilo okupljanja ,to bude svojevrsna svetkovina za nas u Derventi.Ali ovo je prilika da kažemo da ćemo u toku današnjeg dana na račune svih porodica podijeliti tu finansijsku potporu. Roditelji treba da znaju da u budžetu imaju obezbijeđena sredstva .Moja borba je da to bude i nešto više ali nažalost uvijek senešto ispriječi. Ovo je i prilika da svim majkama Dervente kažem da rađaju djecu.To i jeste poenta života. Uz sve probleme koji su nas zadesili, mislim da nema prostora za letargiju, život mora ići i pružam ruku onome ko ne gleda kakva su vremena nego osniva porodicu“,rekao je načelnik Simić i podsjetio da je danas tužan dan za Republiku Srpsku jer se navršava 28 godina od smrti 12 banjalučkih beba.