Начелник Симић у посјети Великој Кладуши

načelnik u kladuši 034
Dec 05 2019

Начелник општине Дервента  Милорад Симић са сарадницима боравио је јуче  у службеној посјети  Великој Кладуши и разговарао са начелником ове општине Фикретом Абдићем. Повод  за посјету великокладушком руководству био је пројекат  прекограничне  сарадње путем ЕУ фондова  за дугорочни развој пољопривредне производње .Носилац пројекта је Велика Кладуша ,а у пројекат ће ,осим Дервенте, бити укључене и  друге општине из Хрватске и Црне горе.

Начелник Симић је изразио задовољство што је Дервента партнер Великој Кладуши у овом пројекту прекограничне сарадње ,нагласивши да Дервента посједује  капацитете да подржи бројне пројекте ,а поготово аграрне природе.Истакао је да ће настојати ову позитивну причу да прошири и промовише у сусједним  општинама са циљем да се што више општина укључи у овај пројекат.

„Сматрам да имамо капацитета да подржимо ове пројекте ,посебно аграрне природе.Част ми је да смо прва општина у БиХ која се укључила у ову причу и потрудићу се да је пренесемо и у окружење. Сматрам да  са добрим пројектима и идејама можемо бити добри саговорници у Бриселу“,истакао је Симић.

„Нови пројекат  прекограничне сарадње ,који у БиХ реализујемо  заједно са Хрватском и Црном Гором,везан је за дугорочни развој пољопривредне производње  чији је главни циљ да се велике површине неискориштеног земљишта ставе у функцију не само дугорочног привредног развоја ,него и да се добију плодови који би у прерађивачкој индустрији завршили као сировина односно производ“, рекао је Ервин Абдић, савјетник  и шеф кабинета начелника Абдића. Он је истакао да је међурегионална сарадња  суштина овог пројекта  те да је у току завршно дефинисање одређених смјерница.

Делегација из Дервенте је упозната и са тренутним привредним амбијентом у Великој Кладуши и стањем у различитим областима. Закључено је да је јачање сарадње у бројним областима окосница наставка сарадње двије општине.

По завршетку састанка начелник Абдић  је начелнику Симићу поклонио своју књигу „Од идола до ратног злочинца и натраг“ ,а у име општинске администрације Велике Кладуше умјетничку слику са мотивима Старог града.

Састанку су присуствовали  и начелник Одјељења за општу управу Боривоје Голубовић, стручни савјетник за стратешка питања и планирање Драган Вуковић и сарадник за односе са јавношћу Зенаида Икановић док  су великокладушку делегацију чинили Ервин Абдић, Салко Кудуз ,водитељ програма прекограничне сарадње, Амир Ђогић,директор предузећа „Комуналије“ и Ервин Муртић,директор предузећа „Алатуша“