Начелник Симић посјетио прву рођену бебу у 2020.години

prva beba,jpg
Jan 13 2020

Родитељи Гордана и  Владимир Ђуричић из Велике Сочанице богатији су  за још једног члана породице,дјечака Дамјана који је и прва рођена беба у 2020.години. Гордана је по девети пут постала мајка, а малишани Кристијан, Срђан,Владан,Ведран,Владана,Ведрана, Кристина и  Драгомир су са радошћу дочекали  најмлађег члана породице.

„Беба је рођена  3.јануара у Добоју, тешка је 3.490 грама. Порођај је протекао  добро и без проблема“,казала је мајка Гордана.

Начелник општине Милорад Симић је традиционално посјетио и даровао дукатом и поклонима  прворођену бебу.“Дјеца се рађају из љубави,а то се овдје и примијети. Онај ко има много дјеце је велика душа, то су велики људи“,рекао је начелник и родитељима честитао на принови нагласивши да је свака беба радост у породици.

Породица Ђуричић је до сада живјела у неусловној  породичној кући без струје и купатила.Покренута је иницијатива за реновирање куће и радови су у току.“Уз благослов предсједника Додика, предсједнице Цвијановић ,предсједника Вишковића и  уз моју маленкост покренута је иницијатива за адаптацију њихове куће. Радови  би могли потрајати мјесец –два када би  породица могла да се врати у свој топли дом. Наш Центар за социјални рад брине о породици,у количини у којој то може. Мој приједлог је да се породици мора обезбиједити  стални извор прихода ,а то можемо  сталним запослењем оца.Вјерујем да ће сва ова дјечица наћи своју срећу ,у смислу одраслих људи да буду на корист себи ,својим родитељима и друштвеној заједници “,истакао је начелник Симић.

Директор  Центра за социјални рад Маја Поповић је нагласила да је на вријеме, у сарадњи са руководством општине , препознато да је породици потребна помоћ у рјешавању стамбених и материјалних услова . „Родитељи су радно способни  и Центар ће посредовати у запошљавању  оца,а мајка тренутно мора да води бригу о дјеци и Центар ће им у томе помоћи“, рекла је Поповићева.