Начелник приредио пријем за пензионере локалне управе

prijem za penzionere 251
Jan 04 2019

Начелник општине Милорад Симић приредио је данас традиционални пријем за 42 пензионисана радника локалне управе  и уручио им финансијска средства и пригодне поклоне .Пензионерима је уручено по 200 конвертибилних марака.

„Ми ово његујемо као традицију, два пута годишње.За наше пензионере ово пуно значи  јер  занају да ми ,који још увијек радимо, нисмо их заборавили.Они су ударили добре темеље ономе што Дервента данас значи. Моји сарадници и ја нисмо никада рекли да је ово, што је Дервента до данас направила,од јуче.Ово се правило дуго година и у темеље сигурно је уграђено велико знање ,ентузијазам, велики рад ових драгих људи и било би ружно заборавити гдје су они провели  радни вијек“, рекао је начелник и истакао да се нажалост изгубила традиција да се боримо за 13. плату или пензију али да локална управа ,кроз овакву финансијску помоћ, уствари обезбиједи  пензионери ма такорећи  и  тринаесту  пензију. Начелник је искористио прилику и свим пензионери ма честитао и пожелио срећне наступајуће празнике.

Мирко Џеба, пензионер од 2005 године, предсједник Скупштине општине у периоду од 2000. до 2004. године каже да је Дервента у том периоду била порушена  и да је било много задатака које је требало ријешити. „Са тадашњим сазивом Скупштине општине настојао сам да пажњу одборника и начелника општине сведем на то да рјешавамо проблеме Дервенте. У томе сам имао велику помоћ и жао ми је што нисам имао част да радим са сљедећим сазивом. Они су наставили обнову Дервенте и до данас је довели  у стање да она изгледа љепше него прије рата. Заслуга свакако припада начелнику и његовој екипи, нису се бавили великом политиком него су пажњу усмјерили на развој града и села и данас ми је жао када видим да млади напуштају  све ово  и одлазе у иностранство“, рекао је Џеба.

Даринка Марић, пензионер већ двије године , изразила је задовољство због оваквих сусрета.“Ови сусрети су за нас драгоцјени, ово је прилика да се видимо и присјетимо наших радних дана.Наш начелник,као најначелник, није заборавио ни пензионере, ни млађе ,ни старије и има времена за свакога“, казал је Марићева.