Mališani uspješno savladali pripremnu nastavu u JPU „Trol“

vrtic-trol-derventa
Jun 03 2019

Završena je pripremna nastava u  Javnoj predškolskoj ustanovi „Trol“ koju je pohađalo stotinu dvadeset četiri mališana,  u periodu od 1.marta do 1.juna . Povodom završetka nastave oni su za svoje roditelje  i brojne goste  proteklog petka održali završnu priredbu ,na kojoj su pokazali dio vještina koje su stekli tokom pohađanja programa. Inače,program se realizuje u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a pripremnu nastavu su pohađali oni koji nisu do sada pohađali predškolsku nastavu u nekom od predškolskih vrtića.

„Ove godine upisan je najveći broj djece“,rekla je Gordana Simić, direktor „Trola“ i dodala:“Djeca su bila raspoređena u pet vaspitno obrazovnih grupa koje su vodili diplomirani vaspitači i mogu da kažem da je ova generacija  i vaspitača i djece veoma dobro realizovala program,koji je iz godine u godinu sve bolje osmišljen“.

Ove godine za mališane je bio obezbijeđen i didaktički materijal  u vidu vježbanki  „Cvrčkov komplet“ koji je djeci poslužio da se pripreme  da  lakše savladaju gradivo u školi,s obzirom da je prilagođen nastavnom planu i programu. Sredstva za kupovinu didaktičkog materijala obezbijedio je načelnik opštine.