Малишани „Трола“ обиљежили „Недјељу дјетета“

3 vrtić trol
Oct 16 2018

Јавна предшколска установа „Трол“ обиљежила је протекле седмице, бројним активностима „Недјељу дјетета“.

Полицијска станица у Дервенти је, поводом ове недјеље, организовала Дан отворених врата и око педесетак малишана „Трола“ посјетило је станицу. Из Полицијске управе у Добоју речено је да је ова активност реализована у оквиру пројекта „Рад  полиције у заједници“.

Током посјете малишани су се дружили са полицијским службеницима који су им објаснили правила понашања пјешака  и путника у саобраћају али их упознали и са начинима дјеловања на терену и са средствима која свакодневно користе у обављању својих задатака. Свакако најважнија порука овог дружења је да је малишанима речено да се,кад год им је потребно, могу обратити полицијским службеницима.

Малишани су посјетили и Територијалну ватрогасну јединицу у Дервенти, гдје су се упознали са радом ватрогасаца и средствима која користе у својим интервенцијама приликом пожара, несрећа, поплава итд.

О правилима понашања у саобраћају малишани из средње и старије вртичке групе су,уз много граје и смијеха,учили од Фазонка и  Чејса, омиљених ликова популарног цртаног филма „Патролне шапе“, са којима су се дружили у Центру за културу. Са њима су били  и ученици првих и других разреда ОШ „Никола Тесла“.

Малишани су боравили и на излету у ресторану „Еден“.