КСС „Царица Милица“ провело бројне хуманитарне акције

ксс-царица-милица
Jan 09 2020

Коло српских сестара “Царица Милица”активно се бави провођењем бројних хуманитарних акција.Своје доброчинство показали су и током празничног периода када су многим породицама слабијег материјалног стања уљепшали Божић и друге празнике.

„У оквиру Божићне хуманитарне акције подијелили смо 130 прехрамбено-хигијенских пакета, а 22 породице добиле су и божићну печеницу. Наше средње школе провеле су акцију “Један слаткиш – једно дијете”, у оквиру које је прикупљено више од 200 пакетића, од којих је 100 послано дјеци на Косово и Метохију. Такође, посјетили смо Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност” којем смо донирали дидактичке материјале у вриједности од око 500 марака. Манастиру Свете Петке Изворске, који се брине о напуштеној женској дјеци донирали смо 700 долара“, саопштено је из Кола српских сестара.

Наредног мјесеца, тачније 2. фебруара, КСС организује и Светосавски бал на којем ће се прикупљати средства за завршетак породичне куће брачног пара Гибаница, родитеља тројки.