Компанија „Вебо Босниа“ отворила нови пословни објекат

VEBO
Jul 05 2019

Њемачка компанија “Wебо Босниа” свечано је јуче отворила свој нови пословни објекат у Дервенти ,у чију је изградњу уложено око милион марака. По ријечима директора Драгана Бабића раније је већ инвестирано пола милиона марака у софтвере и станице на којима ради тренутно 13 запослених  машинских инжињера.

„Бавимо се производњом и пројектовањем специјалних алата за производњу дијелова за аутоматске мјењаче, које добављамо за практично све произвођаче аутомобила. Посједујемо 12 међународно заштићених патената за технологију производње, чиме нам је обезбијеђена будућност у ауто-индустрији“,рекао је Бабић у изјави за медије те  истакао  да је остављено довољно простора за још једну управну зграду и три хале.“Компанија ће и у наредном периоду, поред нових двадесетак инжињера, запослити и тридесетак радника у монтажи, с обзиром да је дио новог објекта и производна хала.“

Већински власник компаније Аксел Витиг рекао  је да су у Дервенту стигли управо захваљујући Бабићевој матичној фирми „Трицет“

„Задовољни смо јер смо у кратком периоду инвестирали велики новац, што је на задовољство и наших клијената који долазе из САД-а, Кине, Јужне Кореје и других земаља. Нарочито смо заинтересовани за електро и хибридне аутомобиле, у чему видимо велику перспективу. Квалитетни радници, интелигентни људи и близина матичном предузећу, само су неке од предности зашто смо инвестирали баш у Дервенту“, рекао је Витиг и посебно се захвалио и општинском руководству на пруженој помоћи, без које сигурно ова инвестиција не би била тако брзо реализована и за коју је оцијенио да не би могла да буде реализована у овако кратком року у Њемачкој.

„За Дервенту је ово велики дан“, истакао је начелник општине Милорад Симић.Ово је 31. страна компанија која је препознала добро привредно окружење и добру комуникацију и драго ми је да је господин Аксел рекао да је то ишло практично боље него у Њемачкој. Ништа нисмо дали бадава, ми смо радили транспарентно и без лажних обећања што је кључ успјеха.У локалној заједници нису смјели наићи ни на једну препреку и нисмо имали ниједан проблем“,рекао је Симић.

Свечаности су присуствовали већински власник компаније Аксел Витиг, технички директор компаније Дитмар Шлајер, др Ханс Гронле, лобист и савјетник Владе Бразила, др Алексис Бемке, савјетник у Влади покрајине Баден Виртемберг и савјетник Владе Алжира.