Кампања „Читајмо заједно“

ČITAJMO ZAJEDNO
Nov 06 2019

У циљу његовања наше књижевности ,развијања и обогаћивања библиотечког фонда , афирмисања и давања подршке домаћим ауторима и издавачима Министарство просвјете и културе Републике Српске , у сарадњи са Заводом за уџбенике и  наставна  средства, и ове године реализује кампању „Читајмо заједно“, којом би требала да се подстакне култура читања .Кампања је покренута 2017.године и  предвиђа да за сваку уложену марку грађана у куповину књига из одабране едиције Завода ,Министсарство  уложи исто толико за откуп књига  и на тај начин књиге усмјери  тамо гдје су потребне.

„Како бисмо омасовили ову акцију и већем броју грађана Републике Српске омогућили читање значајних дијела  из области белетристике и школске литературе , а желећи да додатно подржимо акцију ,одлучили смо да јединицама локалне  самоуправе ,јавним и приватним субјектима који желе помоћи рад одређене библиотеке ,било да се ради о општинској или школској библиотеци  или некој другој установи омогућимо попуст од 20 посто на куповине књига остварене до 31.12.2019.године“,саопштено је из Министарства просвјете и културе РС.

Позив је упућен свим локалним заједницама,јавним и приватним субјектима да подрже ову акцију и да у складу са својим могућностима помогну куповину књига,обогате библиотечке фондове ,а самим тим подстакну грађане на читање.

Сви заинтересовани Дервенћани , који желе да учествују у акцији и помогну рад библиотеке ,могу да се јаве Јавном предузећу „Завод за уџбенике и наставна средства  а.д. Источно Ново Сарајево, контакт  Мирјана  Матовић , тел. 057 340-365 или путем  е-маила mirjana.matovic3@gmail.com