ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Конкурси и огласи

СпортВријеме

ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ


Јавна здравствена установа ДОМ ЗДРАВЉА Дервента


Ulaz u Dom zdravlja Dom zdravlja Derventa

 

СтеванаНемање бб, 74400  ДЕРВЕНТА

 

Централа: 331-023, директор: 333-299

породична медицина: 333-329 и 333-218,

хитна служба: 332-444 и 332-124,

породилиште: 333-292,

центар за ментално здравље: 332-206.

  Директор:

  Мирко др Шаран

Дом здравља Дервента, јавна установа у државној својини, послује и обавља своју дјелатност под називом Јавна здравствена установа Дом здравља Дервента. Основан је 28.04.1995. године, гашењем болничких капацитета предратног Медицинског центра у Дервенти, а оснивач је Скупштина општине Дервента. Основна дјелатност Дома здравља је Дјелатност опште медицинске праксе и надлежан је за примарни ниво здравствене заштите у општини. Расположивим кадром, опремом и простором, Дом здравља обезбјеђује квалитетну свеобухватну и доступну здравствену заштиту за кориснике на подручју општине.

Дјелатност Дома здравља је организована кроз :
- Службу породичне медицине односно дјелатност опште медицинске праксе
- Службу за здравствену заштиту жена,
- Службу за заштиту дјеце и омладине,
- Службу за пнеумофтизиолошку заштиту,
- Службу за радиолошку и ултразвучну дијагностику ,
- Службу за хигијенско-епидемиолошку заштиту,
- Амбуланту за превентиву и општу стоматологију,
- Центар за ментално здравље и
- Центар за физикалну рехабилитацију

Дјелатност опште медицинске праксе обухвата обављање дјелатности медицинског савјетовања и лијечења, укључујући и превентивну медицинску заштиту путем тимова породичне медицине. На систем породичне медицине Дом здравља је у цјелости прешао 2005. године. Формирано је укупно десет тимова породичне медицине. Осам тимова породичне медицине ради у Дому здравља, а два тима раде у теренским амбулантама.
Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета заштите је обавила вањску оцјену за три тима породичне медицине у ЈЗУ Дом здравља и од 27. новембра 2013. године Дом здравља је Сертификована здравствена установа. Сертификацијом је уређен систем функционисања ове здравствене установе који побољшава сигурност пацијената и особља, унапређује процес рада и омогућава стварање једнаких или приближно једнаких услова за пружање здравствених услуга у цијелом систему здравствене заштите РС и ствара веће повјерење корисника у систем здравствене заштите. Дјелатност специјалистичке медицинске праксе обухвата обављање дјелатности медицинског лијечења и савјетовања доктора специјалиста-интернисте, неуропсихијатра, дерматовенеролога, педијатра, физијатра, офталмолога, медицинског психолога, специјалисте медицине рада. Посебна пажња се посвећује превентивној заштити, коју у оквиру Дома здравља обавља Центар за физикалну рехабилитацију у заједници (ЦБР), Центар за заштиту менталног здравља (ЦМЗ)и Служба за хигијенско-епидемиолошке заштиту (ХЕС). У оквиру дјелатности стоматолошке праксе обавља се дјелатност опште стоматолошке праксе као и дјелатност превентиве, дјечије и опште стоматологије, те израда вјештачких зуба, мостова итд.

У оквиру Дома здравља дјелује и Служба за здравствену заштиту жена и породилиште те Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику у оквиру које се проводе дијагностичке процедуре из области стандардне радиографије, мамографије и ултразвука. У Дому здравља ради и лабораторија за биохемијско-хематолошке анализе крви, служба хитне помоћи те дјелатност медицинских сестара, бабица, физиотерапеута као и служба за снабдијевање лијековима и медицинским средствима. Поред медицинских служби у Дому здравља раде и немедицинске службе: правна, кадровска и административна, књиговодство и рачуноводство и техничка служба.

У марту 2014. године Дом здравља је потписао Протокол о пословно –техничкој сарадњи са болницом „Свети Апостол Лука“ из Добоја у вези пружања услуга консултативно-специјалистичке заштите. Овим Протоколом је проширен обим услуга у Дому здравља Дервента па су пацијенти сада у могућности да добију услуге из области интерне медицине и кардиологије, опште хирургије, урологије, оториноларингологије,дерматовенерологије, неурологије и пулмологије.
Тимови породичне медицине у Дому здравља раде у двије смјене, од 7,00 -19,00 часова.

Број прегледа: 14230

Назад
Врх странице
Буџет


Скупштински материјалЈавне расправеЛинкови

Grb Општина Дервента
ЈИБ: 4400164060007
Шифра: 027
Жиро рачун:
5550080125200339

Контактне информације
Адреса: Трг ослобођења 3
Телефон: +387 53 315 106
Факс: +387 53 315 105

Email: info@derventa.ba
Сервисне информације